Borduren is de meest duurzame techniek om je ontwerp of bedrijfslogo op kledingstukken aan te brengen. Het geeft doorgaans een chique uitstraling aan je kleding. Met borduren kunnen we jouw ontwerp tot in detail en in zowel 2D als 3D borduren en met de juiste kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan een prachtige borduring op een handdoek, jouw bedrijfslogo op een polo, hoodie of jas, en wat dacht je van een vette 3D-borduring op een snapback cap? Alles is mogelijk. Informeer gerust naar de vele opties die we kunnen bieden..

Textielsoorten voor borduren

Het is belangrijk om te weten dat niet alle kledingstukken even geschikt zijn voor borduren. Bij sommige items, zoals rugzakken of andere tassen, zijn niet alle plekken geschikt om te borduren. Daarnaast is dun materiaal, zoals dat van T-shirts, veel gevoeliger voor borduringen. Hierbij kan het makkelijk gaan ‘trekken’ of het textiel beschadigen. Het ene ontwerp kan hier meer last van hebben dan het andere maar over het algemeen raden we dit af. Maar geen zorg, we staan altijd klaar om je advies te geven bij de juiste keuzes. Of jouw ontwerp geschikt is om te borduren, hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld: Het formaat en de details van het ontwerp, het materiaal van het kledingstuk en de gewenste positie van de borduring op het textiel.

Borduren prijzen

Wat betreft de prijzen, is het goed om te weten dat we een borduurkaart maken van jouw ontwerp. Hiermee vertalen we het ontwerp naar specifieke borduursteken. In overleg met jou bepalen we welke kleur borduurgaren we zullen gebruiken. We kunnen de juiste kleur kiezen op basis van de Pantone-kleuren die je aanlevert, of je kunt samen met ons een geschikte kleur selecteren uit onze borduurwaaiers. De kosten voor het ontwikkelen van een borduurkaart zijn eenmalig € 65,- per logo. Als je in de toekomst hetzelfde logo opnieuw wilt laten borduren is dat dezelfde prijs. De prijs van de borduring per item is afhankelijk van het formaat, het aantal steken en het aantal kledingstukken dat je afneemt. We kunnen al borduren vanaf 10 stuks.

Het maakt niet uit of jouw logo uit één kleur of uit zes kleuren bestaat voor de borduring. Wel is het belangrijk dat het logo niet te klein is. Afhankelijk van het gewenste ontwerp, kunnen details verloren gaan of vereenvoudigd worden. Soms is een iets groter formaat de beste oplossing. Als je wilt weten of jouw logo geschikt is om te borduren, stuur het dan naar ons op met het gewenste formaat vermeld. Borduren kun je ook in diverse uitvoeringen. Bijvoorbeeld 3D of applicatie borduren. Voor deze speciale technieken geldt wel een toeslag. We beoordelen graag aan de hand van jouw ontwerp of dit geschikt is.

Wil je weten of jouw ontwerp geschikt is om te laten borduren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of een offerte aan te vragen.