Tegenwoordig is het ook mogelijk om textiel ook in full color te printen met behulp van digitale printer. Dit digitale printen wordt in het jargon ook wel DTG genoemd, wat ‘Direct To Garment’ betekent. Bij deze techniek wordt jouw design rechtstreeks op het textiel geprint. En dit kan prachtige resultaten opleveren! Als jij een design hebt met veel kleuren, maar het in kleinere aantallen wilt laten produceren, dan is digitaal printen een uitstekend alternatief zijn als zeefdruk. Soms is een afbeelding gewoon perfect geschikt voor deze toepassing.

Met digitaal printen kun je fantastische resultaten krijgen, op zowel op lichte als donkere ondergronden. Kleding gemaakt van 100% katoen levert doorgaans het beste resultaat op. Full color afbeeldingen of foto’s zijn bij uitstek geweldig om op T-shirts, longsleeves en sweaters te printen. Veel van onze opdrachten komen dan ook uit de fashion- en muziekindustrie.

Voordelen van digitaal printen

Een van de grootste voordelen van DTG-printen is de veelzijdigheid ervan. Het stelt ontwerpers en merkeigenaren in staat om vrijwel elk soort ontwerp, of het nu gaat om complexe afbeeldingen, fotorealistische prints of zelfs subtiele kleurovergangen, nauwkeurig op kledingstukken te reproduceren. Dit opent de deur naar grenzeloze creatieve mogelijkheden en stelt individuen en bedrijven in staat om unieke, op maat gemaakte kledingstukken te produceren.

Daarnaast biedt DTG-printen ook voordelen op het gebied van snelheid en flexibiliteit. Met deze techniek kunnen ontwerpen snel worden gedrukt, waardoor snelle doorlooptijden mogelijk zijn, zelfs voor kleine oplages. Dit maakt het ideaal voor gepersonaliseerde kleding, evenementensouvenirs, merchandise en prototypes. Bovendien kunnen ontwerpen eenvoudig worden aangepast of bijgewerkt, waardoor het perfect is voor bedrijven die regelmatig nieuwe ontwerpen willen introduceren.

Prijzen van digitaal printen

De prijzen van digitaal printen hangt af bepaalde factoren. Het aantal stuks, gekozen formaat of de afbeelding op donker of licht textiel moet worden gedrukt. Heb jij interesse in de mogelijkheden van digitaal printen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, je zult versteld staan over onze scherpe prijzen.